Wij bieden rechtenstudenten, naast hun studie, een relevante goedbetaalde bijbaan bij uiteenlopende opdrachtgevers. Zo werken studenten niet alleen aan een goed CV, ze starten ook alvast met hun loopbaanoriƫntatie. Zodra de studenten zijn afgestudeerd, kunnen zij door de opgedane ervaring heel gericht kiezen voor een bepaalde functie of branche/industrie.

Daarom hebben wij Legal Students opgericht .

Veel rechtenstudenten vinden het uitdagend om een relevante bijbaan in de juridische sector te vinden. Ze moeten vaak afgestudeerd zijn of stagelopen om ergens aan te slag te kunnen. Ook is het vaak onzeker hoelang ze bij de organisatie kunnen blijven. Daarom kiezen ze vaak voor een bijbaan die niet gerelateerd is aan hun studie. Dit is volgens ons een gemiste kans, zowel voor een student als voor een (toekomstige) werkgever.

Over ons

Dit doen wij door:

Te werken met en voor de mooiste organisaties van Nederland.

Flexibel te zijn. Wij passen ons aan op het rooster van de student en maken het studeren en werken zo makkelijk mogelijk.


Het bieden van persoonlijke begeleiding.

Het aanbieden van verschillende masterclasses vanuit onze eigen Legal Students Academy.Onze missie is om alle rechtenstudenten te voorzien van een relevante bijbaan bij uitdagende opdrachtgevers.

Studenten een bijbaan bieden, waarmee ze juridische werkervaring opdoen tijdens hun studie.

Studenten kennis laten maken met het bedrijfsleven door ze te detacheren bij partners/klanten.

Studenten de mogelijkheid bieden om binnen verschillende rechtsgebieden aan de slag te gaan. Hierdoor kunnen zij ontdekken waar hun ambities, voorkeuren en talenten liggen.

Voordelen voor een student

Geen werkgeversrisico's en kosten, flexibel studenten inzetten en opzeggen.

Door de inzet van Legal Students op uitvoerende werkzaamheden kunnen juristen bij uw organisatie zich meer focussen op uitdagende inhoudelijke vraagstukken.

Kom in contact met de talenten van de toekomst en de mogelijkheid om een afgestudeerde student in dienst te nemen.

Voordelen voor een werkgever

Slimme inzet van juridische werkstudenten op een krappe arbeidsmarkt. Zo helpen we rechtenstudenten en bedrijven. Win-win! 

Een nieuwe medewerker die direct goed aansluit bij jouw organisatie. De nieuwe medewerker heeft al theoretische en praktijkervaring.

Een nieuwe medewerker die waarschijnlijk langer in dienst blijft, omdat deze door de ervaring als werkstudent een weloverwogen keuze voor jouw organisatie heeft gemaakt.

Voor organisaties:

Voor afgestudeerde studenten:

Praktijkervaring en kennis van het bedrijfsleven.

CarriĆØreperspectief: je weet beter waar je ambities, voorkeuren en talenten liggen.

Een netwerk in de juridische branche.

Onze visie is om afgestudeerde juridische studenten beter te laten aansluiten op de praktijk.

Legal Student is in augustus 2022 opgericht door Steven Ras, Arnoud Engelfriet en Daan Kramer. Zij hadden vanuit ICTRecht de behoefte aan rechtenstudenten op het gebied van ICT/Privacy. Hiervoor waren zij zoekende naar een organisatie om daar flexibel invulling aan te geven. Die bleek niet te bestaan.

Daarom hebben zij zelf het initiatief genomen om Legal Students op te richten. Met Irene Jin als manager van deze organisatie bedient Legal Students nu tal van organisaties met de beste rechtenstudenten. Van Legal Counsels tot rechtsbijstandverzekeraars.

Heb jij ergens vragen over? Neem dan contact op met Irene Jin, manager Legal Students. Zij helpt je graag verder.

neem contact op

De oprichting