Masterclass IE-Recht

Intellectueel eigendom is een rechtsgebied waar je als (bedrijfs-)jurist regelmatig mee te maken krijgt. Denk aan klachten over wat je klanten online doen, of reclamecampagnes waar de concurrent moeite mee heeft. Met name bij online platforms en hostingbedrijven is goed met IE kunnen omgaan aan de orde van de dag. De nieuwe Europese regels (DSA, DMA en Auteursrechtrichtlijn) hebben dit extra uitdagend gemaakt.

Na het volgen van deze training kan jij:


De basis van IE-rechten, inbreuk en uitzonderingen duiden en toepassen.
De notice/takedown regels onder Digital Services Act en NL wetgeving schetsen.
Notice/takedownbeleid opstellen dat werkbaar is voor een organisatie.

Arnoud Engelfriet 
Partner bij ICTRecht B.V. &
Co Founder bij Lynn Legal / JuriBlox B.V.

Deze masterclass wordt gegeven door:

De trainer

Arnoud Engelfriet is informaticus en IT-jurist. Hij is gespecialiseerd in AI, data en software, en verdiept zich graag in complexe uitdagingen op het snijvlak van ict en recht, een onderwerp waar hij zich sinds 1993 mee bezighoudt. Hij is een veelgevraagd spreker, auteur van boeken en gastdocent. Zijn nieuwste boeken ‘ICT en Recht’ en ‘AI and Algorithms’ laten de juridische en technische ontwikkelingen in het het ICT-recht zien die culmineerden in de AI-innovatierevolutie waarin we ons vandaag de dag bevinden.

Als Chief Knowledge Officer staat Arnoud aan het hoofd van de Academy, waar hij diverse IT-gerelateerde cursussen voor juridische en zakelijke professionals heeft ingezet. Arnoud nam het initiatief tot het creëren van de gecertificeerde “CAICO®” cursus voor AI Compliance Officers. Vanuit zijn overtuigingen over het delen van kennis, blogt Arnoud sinds 2007 elke werkdag over IT-recht en technologie.

Naast zijn verantwoordelijkheden bij ICTRecht is Arnoud docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Arnouds professionele kwalificaties omvatten onder meer de titels van Nederlands en Europees octrooigemachtigde, die teruggaat op zijn tien jaar durende werk als IP Counsel bij Royal Philips.