Masterclass Ondernemingsrecht

Het ondernemings- en vennootschapsrecht is basis voor elke ondernemer. Afhankelijk van de keuze voor een bepaalde rechtsvorm krijgt de ondernemer te maken met verplichtingen, risico’s en juridische uitdagingen. Voor een onderneming is het niet altijd duidelijk welke consequenties deze keuze heeft. Daarnaast heeft de keuze gevolgen voor de praktijk. Hoe zit het met bevoegdheden? Hoe werk je op een juridisch verantwoorde manier samen en hoe richt je een samenwerking in? Welke juridische verplichtingen brengt een vennootschap met zich mee?

Na het volgen van deze training kan jij:

Het verschil in rechtsvormen herkennen.
Adviseren over de juiste keuze op korte en lange termijn.
Documenten herkennen en beoordelen die relevant zijn voor een goede samenwerking.
De beginselen van interne en externe beschermingsconstructies benoemen;
Op hoofdlijnen adviseren over interne en externe bevoegdheden.


Mark Zijlstra
Head of Technology bij ICTRecht

Deze masterclass wordt gegeven door:

De trainer

Mark Zijlstra is Head of Legal Technology bij ICTRecht. In deze rol adviseert Mark op het snijvlak van inhoud, technologie en operatie. Zijn werkzaamheden bestaan uit het optimaliseren van juridische afdelingen om zo de efficiëntie en doorlooptijd te verhogen en kosten te verminderen. Daarnaast adviseert Mark inhoudelijk op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht en arbeidsrecht.

Mark heeft bedrijfskunde en rechten gestudeerd en is sinds 2006 actief als bedrijfsjurist. In die hoedanigheid heeft hij vele (grote) ondernemingen geadviseerd, onder andere bij reorganisaties, M&A en de opbouw van juridische afdelingen. De afgelopen jaren heeft Mark meerdere rollen als interim General Counsel vervuld. Binnen ICTRecht gebruikt hij deze ervaring om juridische afdelingen beter en efficiënter te maken door te adviseren over het gebruik van technologie.